WWDC 2014 [swe]

Nu när jag äntligen bestämt mig för att dra igång min blogg på riktigt igen så ska den få vara lite mer som jag: Nördig. Därför börjar jag min nya (för kanske 20:e gången) bloggsession med att skriva om WWDC. Apples årliga utvecklarkonferens WWDC startade för ganska precis 2 månader sedan, och under första veckan i juni fick vi utvecklare chans att ta del av allt nytt som  jobbat med under året (eller ‘åren’ när det gäller Swift, men mer om det senare).

Att Apple lanserade nya versioner av OS X och iOS var föga förvånande, och även om OS X 10.10 Yosemite fått sig en ganska markant förändring jämfört med Mavericks så känns iOS 8 som en naturlig fortsättning på det de lanserade i och med iOS 7.

För oss utvecklare brukar keynoten vara kul för att det är där det händer, men den verkliga styrkan med WWDC är chansen att diskutera med Apples egna utvecklare. Utvecklare som skrivit den kod vi använder. Utvecklare som vet hur de tänkt när de skrivit den. Under 4 dagar (första dagen går åt till presentationer) har vi chansen att ställa frågor, visa källkod och prata om precis vad vi vill (nåja) med proffsen.

 

Herman

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *